Categories
General

TAIGUA ha participat en el programa de RNE “A media mañana“, que presenten la Samanta Villar i el Carlos Santos, ¿Por qué debemos consumir agua del grifo?. En aquest programa varen intervenir Erika González, portaveu d’Ecologistes en Acció, per saber més dels beneficis que comporta el consum d’aigua de l’aixeta i, des del dipòsit de Can Boada, per part de TAIGUA, va intervenir Eva Tusell, cap de l’Àrea de Control de la Qualitat, qui va exposar el tractament de potabilització de l’aigua des de la seva captació al riu Llobregat fins que arriba a les nostres llars. Els processos de captació, pre-oxidació, decantació, filtració i desinfecció amb clor, processos que han de garantir la total seguretat i salubritat de l’aigua de les etapes següents com són el transport des d’Abrera fins Terrassa, l’emmagatzemament i novament la desinfecció. Es va parlar també de les característiques organolèptiques de la nostra aigua a Terrassa i es va explicar que és una aigua amb alt contingut de sals minerals (per la zona minera que travessa el riu) fa que potenciïn el gust del clor residual que obligatòriament, per llei, ha de contenir l’aigua per la seguretat de tots i totes. Finalment al programa va intervenir un sommelier expert en aigua, el Faustino Muñoz.

Us convidem a escoltar-lo: Enllaç al programa: https://www.rtve.es/play/audios/a-media-manana/debemos-consumir-agua-del-grifo/6931767/